De Nederlandse Taalshow kan door de coronacrisis de komende tijd niet optreden net als vele andere artiesten in Nederland. Taalscholen zijn dicht, bibliotheken gesloten en theaters zijn ook niet meer open. We zullen noodgedwongen de komende tijd veel vaker thuis zijn en daar bezig zijn met De Nederlandse taal.

De Nederlandse Taalshow wil niet stilzitten, en daarom hebben we iets bedacht, zodat we jullie toch nog kunnen laten spelen met taal. Er is nu Taalshow Televisie. Ieder dag plaatsen wij een filmpje met een opdracht, vraag of uitdaging zodat jullie toch nog een beetje De Nederlandse Taalshow thuis hebben en op een leuke manier jullie Nederlands thuis kunnen oefenen.

De komende weken kan je vragen of opdrachten verwachten rond zaken die je vooral in en rond het huis doet, zoals koken, bewegen, hobbies, boodschappen of muziek en lezen. Er staan inmiddels al meer dan dertig filmpjes online die gratis kunnen worden bekeken en gebruikt in allerlei online taallessen.

De filmpjes worden inmiddels ook al in allerlei online lesprogramma’s in Nederland gebruikt. Zo kan zie je hier zien hoe Linda Duin mentor en docent NT2 in het LOWAN onderwijs (en adviseur website NT2) onze filmpjes heeft verwerkt in een les via LessonUp. En ook het Taalhuis in Ede gebruikt onze video’s in hun lessen. Zo vind je op hun website een demolesje bij onze eerste video en daarnaast een pdf met andere oefeningen bij een aantal van onze eerste video’s.

Bekijk hier alvast de eerste aflevering van Taalshow Televisie en bekijk de andere afleveringen op ons Youtubekanaal of onze Facebookpagina.